Skoči na vsebino

O Akademiji

O nas

Vodnik za digitalne kompetence

Digitalna družba prinaša številne priložnosti. Za samozavestno in kritično uporabo digitalnih tehnologij potrebujemo ustrezne kompetence. Digitalna akademija je mesto za pridobivanje digitalnih kompetenc, ki nam omogočajo dostop do učnih priložnosti, vseživljenjsko učenje, opravljanje izbranih poklicev in prostočasnih dejavnosti ter aktivno vključevanje v družbo.

Digitalne kompetence

Kaj so digitalne kompetence in zakaj so pomembne za šolanje, delo in vsakdanje življenje?

Nove tehnologije

Zakaj so nove tehnologije pomembne in katere kompetence potrebujemo za njihovo uporabo?

Digitalna preobrazba​

Kako nove tehnologije spreminjajo izobraževanje, delo, poslovanje in storitve za državljane?

Partnerstvo

Za digitalno preobrazbo

Digitalna akademija združuje partnerje iz akademskega okolja, nevladnih organizacij in gospodarstva, ki si prizadevajo, da bi bile digitalne kompetence široko dostopne vsem državljanom.

Ponudniki izobraževanj

Povezujemo ponudnike izobraževanj in usposabljanj, ki ponujajo programe za osnovne, napredne in visoko specializirane digitalne kompetence.

Deležniki

Sodelujemo z deležniki iz nevladnih organizacij in gospodarstva, s katerimi naslavljamo širok krog prebivalcev in organizacij, ki potrebujejo digitalna znanja in spretnosti. 

Podporniki

Priprava in izvedba izobraževanj ter usposabljanj za najširši krog udeležencev zahteva velika finančna sredstva, zato v svoje vrste vabimo pokrovitelje in donatorje.

Naši partnerji

Povezujemo partnerje z znanjem in izkušnjami na področju digitalnih kompetenc.

Forum za digitalno družbo

Inštitut Digitas

Zavod ArsViva

Kontakt

Pišite nam

Če želite več informacij o Digitalni akademiji ali vas zanima sodelovanje z nami, vas vabimo, da nam pišete ali se dogovorite za sestanek.