Skoči na vsebino

Digitalna dostopnost

Digitalna dostopnost

Naši programi

Z domačimi in tujimi partnerji pripravljamo programe izobraževanj in usposabljanj z namenom, da bi čim širši krog uporabnikov, razvijalcev, oblikovalcev, urednikov digitalnih vsebin in odgovornih za dostopnost vsebin, aplikacij, storitev in produktov pridobil kompetence na področju zagotavljanja digitalne dostopnosti.

O programih

Ponujamo programe eno in večdnevnih usposabljanj ter programe, prilagojene zahtevam in potrebam naročnikov. Programi so pripravljeni na podlagi mednarodnih standardov za usposabljanje na področju dostopnosti.

Komu so namenjeni

Programi so namenjeni vsem, ki se morate seznaniti ali vas zanima digitalna dostopnost; namenjeni so odgovornim za digitalno dostopnost v organizaciji, oblikovalcem ali urednikom digitalnih vsebin, razvijalcem in tistim, ki testirate digitalno dostopnost.

Naše prednosti

Usposabljanja izvajajo mednarodno priznani in izkušeni strokovnjaki za računalništvo, informatiko, telekomunikacije in standardizacijo za področje dostopnosti. Ključni člani naše ekipe so tehnološko usposobljeni uporabniki z različnimi oviranostmi.

Področja dostopnosti, ki jih pokrivamo

Spletne tehnologije

Pridobite kompetence za zagotavljanje dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, ki osebam z oviranostmi omogoča dostop do informacij in digitalnih storitev. Spoznajte zakonodajo in standarde na tem področju.

Digitalni dokumenti

Dostopnost dokumentov je enako pomembna kot spletna dostopnost. Naučite se pripravljati dostopne elektronske dokumente v najbolj uveljavljenih programih za pisarniško poslovanje.

Elektronske komunikacije

Zakonodaja že dlje časa zahteva zagotavljanje dostopnosti elektronskih komunikacijskih storitev, ki se zagotavlja s posredovalnimi storitvami in dostopnostjo nujnih storitev, kot je klic na številko 112.

Avdiovizualne medijske storitve

Dostopnost avdiovizualnih medijskih storitev obsega dostopnost avdiovizualnih vsebin in dostopnost mehanizmov, ki uporabnikom z oviranostmi omogočajo uporabo podpornih tehnologij.

Storitve in proizvodi

Organi javnega sektorja in podjetja so dolžna zagotavljati dostopnost informacij in nekaterih proizvodov ter storitev. Seznanite se z zakonodajo in standardi ter s postopki in orodji za zagotavljanje dostopnosti.

Javna naročila

Seznanite se z zakonodajo in standardi, ki jih morate upoštevati pri javnih naročilih, da bi zagotovili dostopnost spletišč, programske opreme in digitalnih naprav, da bi jih lahko uporabljale osebe z različnimi oviranostmi.

Izobraževanja

Izberite tečaj in nadgradite svoje kompetence digitalne dostopnosti

Za vključujočo digitalno družbo so ključna znanje in spretnosti s področja dostopnosti. Izboljšajte svoje kompetence z izobraževanji in usposabljanji, ki jih pripravljamo z domačimi in tujimi partnerji. Programe prilagajamo jih širokemu krogu uporabnikov, od pripravljavcev, oblikovalcev in urednikov do razvijalcev in odgovornih za dostopnost digitalnih vsebin, aplikacij, storitev ali proizvodov.

Digitalne spretnosti

Digitalna znanja in spretnosti

Osvojite digitalne kompetence za učenje, delo in življenje v digitalni družbi, kot so informacijska in podatkovna pismenost, komuniciranje in sodelovanje, ustvarjanje digitalnih vsebin, varnost in reševanje problemov.

30 ur
Osnovna
Plačljivo
Kibernetska varnost

Kibernetska varnost

Osnovna znanja in spretnosti na področju kibernetske varnosti so pomembne za varno in suvereno uporabo digitalnih tehnologij ter delo v digitalnem okolju. Usposabljanje pokriva osnove kibernetske varnosti s primeri iz vsakdanjega življenja.

8 ur
Osnovna
Plačljivo
Digitalna dostopnost

Spletna dostopnost

Podrobneje se seznanite, kaj je spletna dostopnost, zakaj je potrebna, kako zagotoviti, da bodo vsi ljudje, ne glede na morebitne oviranosti, lahko dostopali do spletnih vsebin, in kako pripraviti dostopne spletne strani.

20 ur
Osnovna
Plačljivo
Digitalna dostopnost

Uvod v spletno dostopnost

Spoznajte, kaj je spletna dostopnost, zakaj je potrebna, kako zagotoviti, da bodo vsi ljudje, ne glede na morebitne oviranosti, lahko dostopali do spletnih vsebin, in kako pripraviti dostopne spletne strani.

6 ur
Osnovna
Plačljivo
Digitalne spretnosti

Digitalne veščine za starejše

Tečaj starejšim ponuja pridobivanje digitalnih znanj in spretnosti na ključnih področjih, pomembnih za boljšo vključenost v digitalno družbo. Usposabljanje poteka prek scenarijev iz vsakdanjega življenja in učenja na praktičnih primerih.

30 ur
Osnovna
Plačljivo
Digitalna dostopnost

Dostopnost dokumentov

Naučite se pripravljati dostopne elektronske pisarniške dokumente v programih, kot so MS Word, PowerPoint, Excel in PDF.

8 ur
Osnovna
Plačljivo

Želite izvedeti več o izobraževanjih?​

Če želite več informacij o izobraževanjih s področja dostopnosti, vas vabimo, da nam pišete ali se dogovorite za sestanek. Po naročilu pripravljamo tudi programe, prilagojene vašim zahtevam in potrebam.